Resipi yang sedap dan senang.
[cheesekut]
Cheese Biscuit Cake.
Anak suka. Mak&bapak pun suka
Bahan-bahan ( 5-6 orang )
****************************
1 paket biskut Cream Crackers
1 cawan susu
1/2 tin susu pekat manis
1 tube cream cheese (250g)
Cara-cara
***********-
- Pukul creamcheese guna mixer sehingga kembang.
- Masukkan 1/2 tin susu pekat manis. Tuang sikit-sikit.Pukul lagi.
- Ambik biskut n celup dalam fresh milk. Celup tu means dalam sesaat je sudah. Diingatkan celup je tau, bukannya rendam. Dah celup tu terus susun dalam bekas.
- Lapiskan dengan bancuhan creamcheese tadi. Tak payah tebal sangat. Cukup sekadar menutupi.
- Lapis lagi biskut2 yang da dicelup atasnya plak. Time lapis biskut ni tekan-tekan sikit bagi dia mampat sikit. Ulang lagi step 3 dan 4 sampai habis bancuhan creamcheese tadi. Atas sekali mesti lapisan creamcheese ye.
- simpan dalam peti ais. Biar semalaman ye bagi dia keras skit senang nak potong. esok pagi bukak peti ais, taraaaa!!! Hasilnya.. Selamat Mencuba 😉
Nak beli barang baby? Layari www.markassikecil.com.my untuk pelbagai keperluan dan barangan berkaitan bayi dan anak kecil.