Review: Restoran Fizo Mawar, Bangi

Ini bukan kali pertama sebenarnya saya makan di Restoran Fizo Mawar ni. Yes I am a repeated customer restoran ini. Tapi saya tak pernah ada sehelai pun tudung Fareeda dan tak pernah sempat nak merasa Hot Burger lagi πŸ˜›
Minggu lepas, setelah berjalan-jalan di sekitar Bangi, shopping + window shopping berjam-jam sampai anak pun tertidur dalam carrier lebih 2jam. Tu yang syok pakai baby carrier yang macam Bobita Gen2 SSC ni, anak tidur selesa, kita yang carry pun tak lenguh tangan, tak sakit badan. Relax je jalan sana-sini tengok itu ini. Anak pun lagi lena rasa macam dibuai-buai kot πŸ˜‰ So, kalau nak senang shopping + jalan-jalan, pakailah baby carrier yang ergonomik yang selesa macam Bobita ni ok? Jadi, lepas dah selesai jamu mata, rasa macam nak jamu perut pulak. Jadi kami decide nak ke Restoran Fizo Mawar ni lah πŸ˜€
Alhamdulillah, kami dapat parking betul-betul depan restoran. Dari jalan utama dah boleh nampak signboard yang jelas, terang, dan nyata ini πŸ™‚
Wafiy sambung tidur (memang dia tak terjaga langsung dari dalam carrier, masuk kereta, sampai masuk kedai, even sampai kami habis makan). Sebab tu saya boleh relax-relax duduk nak buat review ni dan ambil-ambil gambar.Kalau Wafiy tak tidur, memang tak ada harapan saya nak bergambar ria :p
Beginilah dekorasi restoran ini. Saya dapati ia telah direnovasi sedikit berbanding kali pertama saya ke sini pada Februari 2016 yang lalu. Secara peribadi, saya merasakan dekorasi dan ubahsuai terkini ini lebih baik kerana ruang berhawa dingin menjadi lebih luas dan mampu menampung jumlah pelanggan yang lebih ramai dan selesa.
Suasana agak lengang sebab waktu ni baru pukul 5pm, weekdays pula tu :p Kalau weekend, malam… Time gaji ke pulak macam kami pergi dulu, memang penuh semua ni. Berpeluh-peluh Fizo layan pelanggan. Angkat dan ambil order πŸ™‚
Jom tengok menu pula. Ini dia muka depan menu.
Ini antara menu. Semua masakan Thai. Tapi tak sama macam makanan Thai yg biasa kita makan di kedai-kedai Tom Yam lain. Bagi yang pernah ke Thai, dan merindui masakan Thai yang pelbagai, bolehlah ke sini πŸ™‚
Banyak juga variasi menu. Dari makanan ringan, hingga makanan berat.
Kami order ni, SweetyMawar namanya. Macam lai chee kang la. Sedap. Wangi dengan ada nangka fresh dan buah-buah lain. Cukup rasa, sedap dan memang patut cuba.
Ini pula namanya Nam Kun. Kalau orang Kelantan mungkin dah biasa makan Mi Celup. Haa, mi celup la ni. Sedap tak? Sedap ni kan subjektif. Bagi saya ini antara mi celup yang sedap yang pernah saya rasa (saya bukan orang Kelantan). Tapi pernah juga rasa mi celup yang lebih sedap dari ni. Tapi, Nam Kun ini tidak mengecewakan. Mengimbau kenangan la jugak waktu makan di Hatyai dulu πŸ˜‰ Anda bolehlah cuba kalau ke sini ok?
Ini gambar lama, masa kami ke sini Feb 2016 dulu. Berpeluh-peluh Fizo angkat dan hantar order ke meja-meja sebab tak cukup staff kot. Apa-apa pun, tahniah atas usaha. Insyaallah ada masa kami akan kembali untuk cuba menu yang lain pula πŸ™‚
Nak beli barang baby? LayariΒ www.markassikecil.com.myΒ untuk pelbagai keperluan dan barangan berkaitan bayi dan anak kecil.
Share

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *