[Downtown]
.
Malam ini kami telah ke Downtown Jalan Reko, Kajang. Ramai ibu bapa bersama anak kecil malam ini dan ramai juga yang ber’baby carrier’.
.
Walaupun tidak semua mereka menggunakan baby carrier dari jenis yg ergonomik, tapi kami yakin merekan menggunakan baby carrier untuk memudahkan pergerakan di downtown tersebut.
.
Seronok jalan-jalan di sini, banyak gerai jualan baju kanak-kanak dengan harga yang murah.
.
TAPI
.
Secara peribadi, ke downtown dengan anak kecil terutama bayi, bukanlah satu aktiviti yang sihat.
.
Ramainya pengunjung, yang kita tak dapat pastikan status kesihatan mereka mungkin saja dapat menjangkiti anak bayi yang masih lemah antibodi. Peniaga-peniaga sendiri menghembus asap vape di mana-mana. Udara itu yg terpaksa anak-anak kita hirup sepanjang kita berada di sana. Mungkin 30minit paling singkat. Mungkin mencecah 1jam atau lebih.
.
Walaupun dengan baby carrier yg ergonomik seperti Bobita ini membuatkan anak selesa (dan mungkin tertidur) dan kita pun tak rasa penat carry anak sebab anak terasa weightless, membuatkan kita tak kisah berlama-lamaan di sana, nasihat kami jika boleh elak, elakkanlah utk membawa anak kecil terutama bayi ke tempat sedemikian. Demi kesihatan mereka 🙂
.
Sekian pesanan penaja, pm-lah atau WhatsApp-lah kami utk sebarang pertanyaan ok?
📲0102314714 😉
FB: BOBITA BABY CARRIER MALAYSIA

Nak beli barang baby? Layari www.markassikecil.com.my untuk pelbagai keperluan dan barangan berkaitan bayi dan anak kecil.
Share

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *