Membaca jambatan ilmu.

Ajarkan anak-anak mencintai buku dengan memberikan buku-buku yang menarik untuk mereka. Budaya membaca boleh dipupuk kepada anak-anak seawal usia mereka masih bayi. Walaupun pada usia ini mereka masih belum boleh membaca, tetapi ibu bapa boleh berperanan untuk membacakan buku-buku yang mudah dan ringkas kepada bayi.

Berikut disediakan buku-buku untuk kanak-kanak mengikut kesesuaian umur:

Tajuk: Siri Delima – Cium Sekali, Deria Saya, Ini Apa? (Hard Cover)

Siri Delima Aktiviti yang merangsang hubungan rapat dan sihat bersama anak. Merangsang perkembangan kanak-kanak di samping mengeratkan lagi hubungan dan interaksi kanak-kanak dengan ibu bapa. Memudahkan guru untuk mengajar sesuatu konsep dengan lebih berkesan. Meningkatkan kreativiti dan keupayaan guru mengajar. Sesuai untuk kanak-kanak sehingga umur 3 tahun

www.wasap.my/60102314714/markassikecilSIRIDELIMA

Berminat? Klik saja mana-mana saluran berikut:

 

Set Siri Berirama (5 buah buku)

Sebuah buku cerita kehidupan mengenai persahabatan. Buku ini menggunakan ayat yang ringkas dan antonasi yang sama untuk memudahkan kanak-kanak memahaminya. Setiap halaman menampilkan ilustrasi yang menarik dan berimaginasi. Dilengkapi dengan halaman yang kreatif untuk kanak-kanak.

Senarai tajuk siri berirama:

Siri Berirama: Katak Hijau melompat-lompat

Siri Berirama: Kunang-kunang yang hilang

Siri Berirama: Rama-rama terbang menari

Siri Berirama: Anak Gajah ingin terbang

Siri Berirama: Paus Biru terharu

Saiz: 7.25″ x 10.25″

Jumlah Muka Surat: 24

ISBN-13: 978-967-0898-23-0 / 978-967-0898-21-6 / 978-967-0898-20-9 / 978-967-0898-22-3 / 978-967-0898-24-7

Tarikh Terbit: 28 Oct 2015

PTS Edar Sdn Bhd

Harga: RM29.90 / 5 buah Pos: RM9 Sem, RM15 SS

Berminat? Klik saja mana-mana saluran berikut:

 

ANIMAL’S ACTIVITY SHAPE BOOK

The present series ANIMAL’S ACTIVITY SHAPE BOOK contains facts and activities of playful cartoon-style animal. Each book in this series contains story, colouring, activities for preschoolers to early elementary education.

Harga: RM6.90/sebuah RM24/4buah

Pos: RM9 Sem, RM15 SS

Berminat? Klik saja mana-mana saluran berikut:

 

Buku Siri Haiwan (Bahasa Melayu)

SIRI KISAH HAIWAN ini mengandungi fakta dan aktiviti-aktiviti yang menarik berbentuk kartun haiwan. Setiap buku dalam siri ini mengandungi cerita, gambar untuk diwarnakan dan aktiviti-aktiviti menarik untuk kanak-kanak pra-sekolah dan sesuai untuk pendidikan awal kanak-kanak.

Saiz: 11×8 Jumlah

Muka Surat: 24 ISBN-13: 978-967-0454-14-6

PTS Edar Sdn Bhd

Terdapat 3koleksi kisah haiwan yang menarik!

#1 Mengisahkan ayam jantan yang bernama Jaguh ditangkap oleh seekor musang yang licik. Dia hampir menjadi makanan si musang. Tapi disebabkan Jaguh lebih bijak, dia dapat menyelamatkan diri daripada menjadi makanan musang tersebut.

#2 Mengisahkan seekor burung pipit bernama Tweety dengan seekor arnab bernama Ronny. Bagaimanakah kedua-dua haiwan ini berhadapan dengan sang Helang yang ingin menangkap mereka?

#3 Mengisahkan seekor anak gajah yang bernama Mimi yang tinggal di dalam hutan bersama-sama ibunya. Hari lahirnya hampir tiba. Ibu dan kawan-kawannya merancang kejutan untuk Mimi. Pada hari lahirnya, semua haiwan tidak mempedulikan Mimi. Tiada seekor pun haiwan yang memberikan ucapan selamat hari lahir kepada Mimi. Apabila Mimi pulang ke dalam gua tempat tinggalnya, dia terkejut kerana ibu dan kawan-kawannya menyediakan kek dan meraikan hari lahirnya. Mimi sungguh gembira.

Harga: RM6.90/sebuah RM18/3buah Pos: RM9 Sem, RM15 SS

 

Set Siri Mukjizat Rasul (5 buah buku)

Siri Mukjizat Rasul menghimpunkan pelbagai kisah yang menarik tentang mukjizat para nabi. Cerita-cerita yang dipaparkan menunjukkan kehebatan para nabi bagi membuktikan kebenaran mereka sebagai pesuruh Allah s.w.t. Kisah-kisah ini pasti dapat memberi pengajaran, serta mengukuhkan keimanan kanak-kanak kepada Allah s.w.t. Siri ini menggunakan pendekatan yang berlainan dalam usaha membantu meningkatkan ilmu pengetahuan dalam kalangan kanak-kanak. Ceritanya disampaikan dalam bahasa mudah dan dibantu dengan ilustrasi yang menarik.

Mengandungi 5 judul dalam siri ini:

Siri Mukjizat Rasul: Nabi Ibrahim a.s. Menyelamatkan Siti Sarah Prophet Abraham (pbuh) Rescuing Siti Sarah

Siri Mukjizat Rasul: Tongkat Nabi Musa a.s. Menjadi Ular Prophet Moses (pbuh) Walking Stick Turned into a Snake

Siri Mukjizat Rasul: Nabi Ismail a.s. Diganti dengan Kibas untuk Korban, Prophet Ishmael (pbuh) was replace with a Lamb for Sacrifice

Siri Mukjizat Rasul: Nabi Idris a.s. Melawat Akhirat, Prophet Enoch (pbuh) Visiting the Afterworld

Siri Mukjizat Rasul: Nabi Hud a.s. Doa yang Dimakbulkan Prophet Hod (pbuh) An Answered Prayer

Harga: RM29.90 untuk 5 buah buku Pos: RM9 Sem, RM15 SS

Berminat? Klik saja mana-mana saluran berikut:

ASMAUL HUSNA – Mengenal Nama-nama Allah Melalui Kisah Teladan

Mari belajar tentang Asmaul Husna! 99 nama-nama indah milik Allah swt ini, mengandungi maksud yang sangat mulia. Adik-adik boleh mempelajarinya melalui kisah-kisah teladan yang diceritakan di dalam buku ini. Terdapat 99 kisah teladan menarik yang disesuaikan dengan setiap nama indah penuh makna tersebut. Mari kita baca dan fahami hikmah yang ada dalam setiap kisah yang disampaikan.

Jumlah mukasurat: 203 (Hardcover)

Weight : 0.947 kg Dimensions : 19 x 24.5 x 2 cm

Publisher : Azmar Prima Enterprise

Harga: RM49.90 Pos: RM9 Sem, RM15 SS

Berminat? Klik saja mana-mana saluran berikut:

101 Info Seronoknya Mengenal Al-Quran

01 Info Seronoknya Mengenal Al-Quran Kawan-kawan tahu surah pertama yang diturunkan kepada Nabi Muhammad s.a.w? Bagaimana pula cara Baginda menerima wahyu? Surah apakah yang terpanjang dalam Al-Quran? Apakah perbezaan antara surah Makkiyah dan surah Madaniyyah? Pasti banyak lagi persoalan kawan-kawan tentang Al-Quran, bukan? Semuanya akan terjawab dalam buku ini.

1. Makna Al-Quran dan waktu diturunkan

2. Malaikat Penyampai Wahyu Allah

3.Proses Turunnya Al-Quran …dan banyak lagi.

Saiz: 7″x10″

Jumlah Muka Surat: 72

ISBN-13: 978-967-401-160-4

PTS Edar Sdn Bhd Pengarang: Ridwan Abqary

Harga: RM9.50 Pos: RM9 Sem, RM15 SS

Berminat? Klik saja mana-mana saluran berikut:

101 Info Seronoknya Mengenal Tokoh Islam

101 Info Seronoknya Mengenal Tokoh Islam Kawan-kawan tahu manusia pertama yang menemukan minyak wangi? Beliau adalah Ibnu Jabir Ibnu Hayyan, seorang tokoh Islam yang terkenal. Wah, kagumnya! Beliau berjaya menghasilkan minyak wangi daripada ekstrak tumbuh-tumbuhan. Bagaimana pula dengan Nabi Muhammad SAW? Baginda juga seorang tokoh Islam yang berjaya menemukan konsep perniagaan moden yang diguna pakai sehingga ke hari ini! Masih ramai lagi orang-orang Islam yang menjadi tokoh dalam pelbagai bidang. Kawan-kawan mahu tahu? Isi Kandungan: Nabi Muhammad s.a.w hingga Abbas, Si Manusia Terbang Tokoh Perubatan Muslim dan Karyanya Ekonomi dan Matematik Bertaraf Dunia Bapa Kimia Moden Pencipta Robot Pencatat Data yang Tepat…. Dan banyak lagi

Saiz: 7 x 10 x 1

Jumlah Muka Surat: 72

ISBN-13: 978-967-401-100-0

Tarikh Terbit: 14 Jan 2013

PTS Publishing House

Harga: RM9.50 Pos: RM9 Sem, RM15 SS

Berminat? Klik saja mana-mana saluran berikut:

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *