4hari 3malam bercuti di Bandung – Day 4 (Kartika Sari & Iga Bakar Mas Giri)

Hari ini adalah hari terakhir kami di Bandung. Pagi tadi kami dah ke Pasar Baru sekali lagi untuk last minute shopping. Kalau ada yang nak baca tentang Pasar Baru, boleh lah klik di sini πŸ™‚
Ini adalah hari ke-4 merangkap hari terakhir. Kami akan berangkat ke Jakarta pula. Jika anda nak baca kisah perjalanan kami di Bandung pada hari-hari sebelum ini, bolehlah klik di link-link di bawah:
Kartika Sari memang terkenal di Bandung. Di sini anda boleh dapati pelbagai kuih-muih tradisional Indonesia yang sedap-sedap belaka. Ada juga pelbagai kek seperti brownies dan kek lapis yang menjadi kegilaan para pengunjung untuk beli dan bawa pulang ke Malaysia πŸ™‚
Memang rambang mata nak memilih. semua nya sedap-sedap dan tak rugi untuk anda cuba πŸ™‚
Tengoklah, anda pasti teruja πŸ™‚
Kek moden pun ada. Murah dari di Malaysia πŸ™‚
Ini hasil tangkapan kami di Kartika Sari. Sedap sungguhhhh πŸ™‚
Untuk makan tengah hari yang terakhir di Bandung, kami cuba Iga Bakar. Kalau Google, makanan sedap di Bandung, Iga Bakar Mas Giri ni juga sering tersenarai πŸ™‚
Iga ni apa? Iga bermaksud rusuk. Jadi semua yang di sini bertemakan rusuk seperti rusuk lembu dan rusuk kambing πŸ™‚
Ini antara menu yang boleh dipilih πŸ™‚
Minuman jus yang super sedap dan pekat. Takkan dapat nak makan jus buah sesedap ini kalau di Malaysia dengan harga yang murah πŸ™‚
Ada antara kami yang order lebih dari satu jus sebab memang super sedap πŸ™‚
Ini dia Iga Bakar. Saya pilih Iga Sapi, iaitu rusuk lembu πŸ™‚
Ada juga Iga penyet. Macam ayam penyet tu, tapi dari rusuk πŸ™‚
Ini pula Tengkeleng Kambing Solo. Macam gulai. Berbeza dari gulai atau masak lemak atau kurma. Ia ada rasa tersendiri dan memang sedap. Set ni dari Iga Kambing, iaitu rusuk kambing πŸ™‚
Ahamdulillah, kenyang makan di sini. Kami pun meneruskan perjalanan untuk ke Jakarta πŸ™‚
Hasil shopping di Bandung. penuh kereta sampai ada yang kena duduk dengan barang :-p
Sekian kisah 4hari 3malam di Bandung. Kami menuju ke Jakarta pula πŸ™‚
Nak beli barang baby? LayariΒ www.markassikecil.com.myΒ untuk pelbagai keperluan dan barangan berkaitan bayi dan anak kecil.
Share

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *