Blog

Anak
Admin

Kompilasi Azan Merdu oleh Kanak-kanak

Moga anak-anak lelaki kita dapat mengalunkan azan dengan baik 👍🏻🙂👍🏻 Follow YouTube Channel kami untuk pelbagai video berkaitan si kecil 🙂 http://www.youtube.com/c/MarkasSiKecilMalaysia Nak beli barang baby? Layari www.markassikecil.com.my untuk pelbagai keperluan dan barangan berkaitan bayi dan anak kecil.

Read More »
Harry Potter
Admin

Sinopsis, Trailer, & Review 8-Filem Harry Potter

Hai, dah tengok semua filem Harry Potter? Filem ni dah lama sebenarnya. Ada 8-buah filem kesemuanya yang mana filem pertama ditayangkan pada tahun 2001 dan filem ke-8 ditayangkan pada tahun 2011. Kenapa tahun 2020 baru nak buat review ni? Haa… tak lain dan tak bukan sebab PKP Covid-19 lah…tak boleh keluar rumah, kami anak beranak tengok filem Harry Potter ni dari filem pertama sampai filem ke-8 selama 8hari! Jadi review ini 100% dari sudut pandang penonton filem yang merupakan ibu bersama anak kecil berusia

Read More »
Filem
Admin

10+ Fakta menarik tentang filem Harry Potter & pelakon ciliknya yang mungkin anda belum tahu.

#1 Penggambaran filem ini mengambil masa selama 10tahun! Ia mungkin mencatat sejarah dunia sebagai siri filem yang menjalankan penggambaran paling lama secara berterusan dengan 90% pelakon yang sama bermula tahun 2000 hingga tahun 2010. Pelakon cilik yang dari kanak-kanak hingga mereka menjadi dewasa. Ada juga pelakon yang meninggal dunia ketika penggambaran dan perlu diganti untuk melakonkan watak yang sama. Siapa antaranya? Pelakon watak Professor Dumbledore untuk filem 1&2 (Richard Harris) telah meninggal dunia selepas filem ke-2 ditayangkan dan diganti pelakonnya (Michael Gambon) untuk siri

Read More »
Anak
Admin

Pelakon kanak-kanak filem Harry Potter dahulu dan sekarang: Harry, Hermione, Ron, Draco, Luna, Neville

Sudah 19tahun legasi filem Harry Potter sejak mula ditayangkan pada tahun 2001 berdasarkan novel tulisan J.K Rowling. Buat para pelakon, zaman kanak-kanak mereka penuh bersama penggambaran filem Harry Potter yang mengambil masa sehingga 10tahun untuk 8buah filem penuh magis sehingga tahun 2011. Kini mereka sudah dewasa. Mungkin ada antara kita yang sebaya mereka dan telah menjadi ibu dan ayah, tetapi masih meminati filem & bukunya. Novel Harry Potter sendiri telah lebih dari 20tahun umurnya, tetapi masih diminati oleh pelbagai lapisan umur. #1 Daniel Radcliffe sebagai

Read More »
Baby Carrier
laira83

Aksesori untuk NaNa Baby Carrier

NaNa Drool Pad Dipasang pada bahagian tali carrier. Bayi cenderung untuk menghisap dan menggigit tali carrier. Oleh itu, ia dipasang untuk melindungi bahagian yang sering digigit atau dihisap oleh bayi. Atas faktor kebersihan, menjadikan ia mudah dicuci dengan penggunaan Drool / Teething Pad ini. Kita tidak perlu mencuci keseluruhan carrier secara kerap. Cukup sekadar mencuci Drool / Teething Pad sahaja. Ia juga boleh dibeli secara berasingan dan boleh juga dipakai pada carrier jenama lain. NaNa Drool Pad didatangkan dengan dua corak untuk setiap pasang.

Read More »
Anak
admin

Cara penjagaan SSC Baby Carrier: Cara cuci dan simpan.

Setelah memiliki baby carrier jenis SSC, pasti ada ibu ayah yang tertanya-tanya bagaimana cara penjagaannya? Bolehkah dicuci jika kotor? Boleh guna mesin basuh? Berapa kerap ia perlu dicuci? Moga perkongsian ini dapat membantu ibu ayah dalam menjaga baby carrier yang kita gunakan agar sentiasa dalam keadaan yang baik. Bila baby carrier perlu dicuci? Baby carrier hanya perlu dicuci jika perlu, iaitu jika kotor atau telah lama tidak dicuci untuk suatu jangka masa yang lama, mungkin lebih dari 6bulan. Kotor di suatu tempat tertentu. Baby

Read More »
Anak
admin

Pasta Sayur Eatalian Express Pilihan Makanan Sihat untuk Bayi, Kanak-kanak & Seisi Keluarga.

Alhamdulillah, kini semakin ramai yang menyedari kepentingan menjaga pemakanan dan memilih makanan yang baik & bersih. Kini kita di Malaysia dapat menikmati pasta asli hasil anak melayu yang menuntut ilmu hingga ke Itali untuk membuat pasta yang sihat dengan puri sayuran asli, kurma, dan tepung Semolina tanpa pengawet, msg, mahupun gula atau garam. Ia sesuai dimakan oleh bayi seawal umur 8bulan hinggalah dewasa. Ia kaya dengan serat, fiber, protein, dan segala vitamin yang terdapat dalam sayuran dan buah kurma yang sememangnya kaya dengan khasiat.

Read More »
Anak
Admin

NaNa Optima: Ergonomics SSC Baby Carrier for Newborn

Nana Optima merupakan baby carrier jenis SSC yang direka dengan teliti agar lebar dan tinggi body panel boleh dilaras dengan mudah dengan menggeser bahagian bawah body panel. Nana Optima boleh digunakan dari bayi baru lahir hingga umur 4 tahun. Spesifikasi : – Boleh digunakan bayi dari berat 3kg-20kg, anggaran tinggi dari 50cm-100cm. Body panel boleh dilebarkan dan dikecilkan (20-48 cm) Body panel boleh dilaras ketinggian sesuai perubahan tinggi anak (30-44cm) Optimal digunakan untuk penggendong dengan lilitan pinggang 63.5cm -140cm Bahan dari kapas lembut yang

Read More »
Share

Sign up to be a member for 10% discount! Dismiss