4 in stock

NBH Rice Carrot 150g

Rice Carrot 150G – 6m+

(Bubur Nasi Segera diperbuat daripada 100% beras putih, 100% Lobak Merah,1 Botol 10 kali makan.)

  • Tiada bahan pengawet
  • Tiada garam dan gula
  • Tiada bahan perasa
  • 100% homemade
  • 100% halal
  • Hanya Tuang Air PANAS sahaja dan kacau

RM18.00

4 in stock

Rice Carrot 150G – 6m+

(Bubur Nasi Segera diperbuat daripada 100% beras putih, 100% Lobak Merah,1 Botol 10 kali makan.)

  • Tiada bahan pengawet
  • Tiada garam dan gula
  • Tiada bahan perasa
  • 100% homemade
  • 100% halal
  • Hanya Tuang Air PANAS sahaja dan kacau

INFO [4 kebaikan Lobak Merah / Carrot pada bayi 👶]
.
.
Bayi boleh diperkenalkan dengan Lobak Merah / Carrot seawal umur 6 bulan apabila mereka mula menunjukkan tanda mereka sudah bersedia untuk makan solid food.
.
Lobak Merah / Carrot antara makanan yang tinggi Khasiat yang sesuai diberikan untuk bayi
.
Amalkan 2-3 days rule bagi mengatahui risiko alahan sesuatu makanan terhadap bayi anda dan baru lah anda mula campurkan dengan menu yg lain seperti
Carrot + Rice ,
Carrot + Oats ,
Carrot + Broccoli ,
Carrot + Chicken + Potatoes
.
.
===========================
4 Kebaikan Lobak Merah pada Bayi
===========================
1) Lobak merah sangat baik untuk mata. Ia dapat membantu memperbaiki masalah penglihatan , mengatasi masalah rabun & mengatasi masalah ketegangan mata .
.
2) Lobak merah jugak antara sayuran yang tinggi kandungan Vitamin B & C. Vitamin ini berperanan melindungi kulit dari sinaran matahari & mengatasi masalah kulit kusam .
.
3) Kandungan kalori yg tinggi dalam lobak merah dapat membantu menguatkan kuasa ingatan bayi .
.
4) Pengamalan makan lobak merah setiap hari mampu menyingkirkan kolestrol yg tidak baik dalam badan
.
.
.
Jom berikan si manja anda rasai kebaikan yg ada dalam Lobak Merah / Carrot
.
“Ala… tapi sy busy dan working mommy, tak sempat untuk sediakan makanan sihat utk bayi sy. Weekend pula sy selalu keluar jalan dan travel balik kampung lagi2 waktu long weekend dan cuti sekolah. Sy memang tak sempat utk sediakan makanan sihat utk bayi sy.”
.
.
Haa… kalau tak sempat meh kami NBH bantu mommy utk mempunyai quality time dgn si manja. Mudah je bila ada Homemade baby foods by NBH ni.
Tinggal tuang air panas & kacau dah boleh diberikan buat si manja di mana2 saja dan bila2 masa.

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.